Terapeuten

Terapeutens kompetens byggs upp av en långvarig och faktiskt en ändlös process. Den är inte lättköpt. Psykoanalys är en komplex och nyanserad behandling. Många frågar sig idag varför är det inte bättre att satsa på metoder som inte kräver långvarig och omfattande lärprocesser, metoder som bara kräver kort tid och kan manualiseras i form av tekniker och praktiska handgrepp? 

 Det kan vara frestande att ta genvägen istället för att gå den långa vägen. Den psykoanalytiska teorin frigör terapeuten från ett kategoriserande tankesätt och ger istället möjlighet till ett individualiserande synsätt. Varje möte är unikt. Det existerar inga på förhand definierade problemställningar med tillhörande tekniker.
En bra terapeut är inte en person som har löst alla sina problem utan en person som har problem och som arbetar med dem.

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Rickard Wall » Kejsarens nya kläder:  ”Vi ser samma mekanismer i dagens Sverige. Tex tvingas människor att kalla vuxna ..”

  • Hampus » Kejsarens nya kläder:  ”Skrämmande aktuell i dagens samhälle.Vad är det som gör så många så blinda?”

  • Gustaf » Vad händer i analysrummet:  ”Befriande läsning om nåt centralt i mötet mellan människor!”

  • Marianne björn » Kris:  ”Håller helt med! Just nu fylld av alla ungdomar/barn som kommer själva från andr..”

  • Vänersborgs psykoterapi och samtal » Fria associationer:  ”Maria, du har kommit rätt! Tuomo, visst är det så. Musikens fria assosiationer h..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-