Anknytning

Om anknytnig inte har skett på ett gynnsamt sätt kommer relationsbrott att förorsaka smärtsamma känslor. Detta gör att personen kommer att undvika att känslor och /eller realtioner som kan trigga detta. Han kommer då åt den intensiva smärtan av förlust och drabbas av ångest .
Den intensiva smärtan av förlust mobiliserar ilskan mot förlusten, frånvaron eller den uttnyttjande föräldern. Eftersom barnet med ett omoget sinne inte kan lita på att föräldern hjälper honom att processa känslorna så får han lita till sitt eget försvar. Eftersom hans omedvetna vrede orsakar lidande, måste han begrava dem i sitt omedvetna.  Som ett resultat av detta kommer han att ha komplexa känslor till kärlek, smärta, ilska, längtan och skuld om ilska begravs i hans sinne. Han fruktar att komma nära sina känslor eller att komma nära de personer som triggar dem.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Rickard Wall » Kejsarens nya kläder:  ”Vi ser samma mekanismer i dagens Sverige. Tex tvingas människor att kalla vuxna ..”

  • Hampus » Kejsarens nya kläder:  ”Skrämmande aktuell i dagens samhälle.Vad är det som gör så många så blinda?”

  • Gustaf » Vad händer i analysrummet:  ”Befriande läsning om nåt centralt i mötet mellan människor!”

  • Marianne björn » Kris:  ”Håller helt med! Just nu fylld av alla ungdomar/barn som kommer själva från andr..”

  • Vänersborgs psykoterapi och samtal » Fria associationer:  ”Maria, du har kommit rätt! Tuomo, visst är det så. Musikens fria assosiationer h..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-